+31 (0)6 - 15 87 33 04
info@bennema-vastgoed.nl

16 APRIL 2015 | UTRECHT JAARBEURSPLEIN VAN START

Nieuws7Het WTC langs het Jaarbeursplein van Utrecht gaat er komen! Afgelopen maandag 23 maart heeft CBRE de handtekening gezet onder de ontwikkelingsovereenkomst met de gemeente Utrecht. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van 30.000 m2 kantoor met ongeveer 1.000 m2 horeca / retail in de plint, met een Breeam Excellent label. Daarmee is weer een belangrijke stap gezet naar de realisatie van de plannen rond het Jaarbeursplein.

Nieuws5Want er is meer gebeurt. Eerder dit jaar is het bestemmingsplan voor deze omgeving vastgesteld. Bovendien heeft de gemeente in dezelfde periode het kredietbesluit voor de realisatie van de Jaarbeursplein parkeergarage genomen. Daarmee neemt de gemeente zelf het heft in handen bij de realisatie en exploitatie van de toekomstige ondergrondse parkeergarage. Hij wordt gerealiseerd onder het toekomstige Jaarbeursplein. De garage is de motor voor de vastgoedontwikkeling in de directe omgeving. Tenslotte heeft OVG, in nauwe samenwerking met de gemeente, de ontwikkeling van de eerste fase van het Jaarbeurspleingebouw ook verder gebracht. Dit is het eerste deel van de ontwikkel locatie die vrij gekomen is door de sloop van de oude parkeergarage.
Nieuws6De ontwikkeling van deze locatie is nu definitief in de steigers gezet. Daarmee is ook de verdere inzet van Siebolt Bennema overbodig geworden. Eind vorig jaar is deze opdracht dan ook afgerond. Hiermee is een succesvol einde gekomen aan een jarenlange gemeenschappelijk inspanning om dit gebied tot ontwikkeling te brengen. Natuurlijk moet er nog veel gedaan worden, maar het was een eer om mee te mogen helpen aan de basis van deze plannen.

Leave A Comment